SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Od 1. do 24. prosinca,  u sklopu manifestacije Advent u Vukovaru, ove će se godine po prvi puta  održati poseban dječji advent „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ u sklopu kojeg će se u Vukovaru okupiti djeca iz svih dijelova Hrvatske, koja će se kroz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima i sklapati nova prijateljstva.

„SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ manifestacija je koja će namlađim Vukovarcima ove godine uistinu ostvariti mnoge dječje želje, a u posjetu će im tijekom četiri adventska vikenda pristići preko 600 mališana iz svih krajeva Hrvatske. Tako će male Vukovarce tijekom ovog adventa posjetiti vršnjaci iz Dubrovnika, Vodica, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Okučana, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova.

Iza projekta stoji Zadranin  Aleksandar Kovačević, sa svojim timom agencije Organizatori bez granica, a koji je, uz bogat dječji program koji  se već uvelike priprema, otišao i korak dalje, pa će u sklopu nadolezećih adventskih aktivnosti u Vukovaru organizirati i prigodnu humanitarnu akciju – „Vukovarski adventski kalendar dobrote“, namijenjenu potrebitim obiteljima iz Vukovara.

Svečano otvorenje Adventa u Vukovaru održat će se 1. prosinca na glavnom Trgu u Vukovaru, s početkom u 17 sati, uz nastupe poznatih pjevačkih imena – Vukovarcima će zapjevati Zaprešić Boys, Marina Tomašević, grupa Meritas, Jelena Radan, operna pjevačica Antonela Malis, klapa Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, a zaplesat će plesna grupa Atomi,  te plesne grupe Venera i Mambo, a svoj će show izvesti i Vukovarske mažoretkinje.