Sigurno u prometu – uručeni bicikli za osnovnoškolce naše županije

Foto: VSŽ

Savjet za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije, u sklopu Plana i programa za 2022. godinu, osigurao je sedam bicikala u vrijednosti 2.650,30 eura koji će biti dostupni za korištenje svim osnovnim školama naše županije koje provode obuku „Sigurno u prometu“.

Primopredaja bicikala upriličena je u Osnovnoj školi Mitnica u Vukovaru, gdje je zamjenik župana i predsjednik Savjeta Franjo Orešković bicikle predao učitelju, ujedno i predlagatelju ove akcije, Toniju Hutzu.

Nabavkom bicikala za osnovnoškolce, Savjet promiče važnost edukacije o sigurnijem upravljanju biciklima, radi povećanja sigurnosti djece i njihovog lakšeg snalaženja pri vožnji te u konačnici smanjenja broja stradavanja djece u prometu, poručeno je tom prigodom.

„Uvijek je pametno ulagati u mladost i educirati djecu koja će svojim stečenim znanjima i vještinama  zasigurno obogatiti i oplemeniti naše sutra, jer svi smo i više nego svjesni kako su djeca naša budućnost. Dužnost nam je omogućiti djeci, ne samo odrastanje u sigurnosti, nego i dati im priliku kako bi i oni sami doprinijeli stvaranju iste”, poručio je zamjenik župana Orešković.