Zlatni studio ekipi predstave “Tena-kronika raspada jedne ljepote”

Foto: Đuro Karalić

Predstava “Tena – kronika raspada jedne ljepote” redatelja Dražena Ferenčine, nastala je u koprodukciji Gradskog kazališta Joze Ivakića Vinkovci, GDK Gavella iz Zagreba, Ludens teatrom iz Koprivnice, CUK Bjelovar i Gradskog kazališta Požega osvojila je Zlatni studio, medijsku nagradu iz područja filma, kazališta, televizije, radija i glazbe koja se dodjeljuje od 2018. godine.

Stručni žiri je predložio najzapaženije, a publika svojim glasovima birala one najbolje – najbolji film, televizijsku seriju, pjesmu, kazališnu predstavu, kazališnog glumca i glumicu, radijsku postaju, TV reality show, TV zabavu, emisiju, nova lica na glazbenoj sceni te na filmu i u kazalištu, najboljeg televizijskog voditelja ili voditeljicu, novinarku ili novinara, pjevačicu, pjevača, filmskog glumca i glumicu, radijski glas te koncert godine. U posebnoj kategoriji Novi medij dodijeljena je nagrada za najboljeg TikTokera.

Prije dvije godine, čak tri Zlatna studija otišla su put Vinkovaca i kazališta Joze Ivakića. U kategoriji Najbolja muška kazališna uloga Zlatni studio otišao je u ruke Miroslava Čabraje, za ulogu Mate u predstavi „Štajga“, Matea Marušić osvojila je nagradu Najbolje novo lice u kazalištu i na filmu, a predstava “Štajga” Ivane Šojat u režiji Jasmina Novljakovića osvojila je Zlatni studio u kategoriji Najbolja predstava.

U međuvremenu, vinkovačko kazalište pobralo je još nagrada kojima je skrenulo medijsku pozornost na izvrsnost koja se gotovo iz predstave u predstavu događa na vinkovačkim daskama koje život znače.

 U društvu redatelja Dražena Ferenčine Zlatni studio za najbolju predstavu primio je ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić.

Treba istaknuti i kako je u kategoriji Kazalište-glumci Zlatni studio za najboljeg glumca osvojio Filip Šovagović za ulogu oca Jerka upravo u predstavi “Tena-kronika raspada jedne ljepote”.

Predstava je nastala prema tekstu Josipa Kozarca, u dramatizaciji Borislava Vujčića i režiji Dražena Ferenčine, a premijerno je u Vinkovcima izvedena krajem prosinca 2021. godine.