Na svečanosti u Gradskom kazalištu Joze Ivakića po drugi puta uručene nagrade “Joza”

Foto: Kazalište Joze Ivakića

Na svečanosti u vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića večeras su uručene nagrade “Joza” za najbolju gostujuću predstavu za odrasle i za djecu, najbolju domaću predstavu za odrasle i za djecu te za najbolju glumicu i glumca u domaćoj predstavi za odrasle i za djecu.

U kategoriji najbolja glumica u produkciji Gradskog kazališta Joze Ivakića nagradu su dobile Katarina Šestić Baotić u predstavi za djecu i Martina Stjepanović Meter u predstavi za odrasle dok su kod glumaca nagrađeni Silvio Švast u predstavi za djecu i Vedran Dakić u predstavi za odrasle.

Nagradu za najbolju domaću predstavu za djecu dobila je predstava “Tonka će sutra”, u režiji Marijane Mataković, koprodukcije Gradskog kazališta Joze Ivakića, Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta Požega, a za skoro najbolju gostujuću “Tko nema u vugla, googla” po tekstu Petre Cicvarić i režiji Peđe Gvozdića Gradskog kazališta Sisak dok je najboljom gostujućom predstavom proglašena “Vrijeme je za bajku” Jiri Strede Dječjeg kazališta Branka MIhaljevića iz Osijeka.

Najbolja predstava za odrasle u produkciji Joze Ivakića je “Emigranti” Slawomira Mrožeka u režiji Jasmina Novljakovića, a od gostujućih skoro najboljom predstavoma proglašena je “Tri put Bog pomaže” Marijana KIša u režiji Slavena Vidakovića i izvedbi Hrvatskog kazališta iz Pečuha. Nagradom “Joza” kao najbolja gostujuća predstava nagrađena je “Budala na večeri” Francis Vebera u režiji Midhata Kušljugića Narodnog pozorišta Tuzla.

U glazbenom dijelu programa nastupio je jedan od kultnih vinkovačkih bendova, Karambol.

Nagrada “Joza” utemeljena je prošle godine kako bi se nagradile najbolja domaća i gostujuća predstava te najbolji glumac i glumica u predstavama igranim u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u protekloj godini.

O nagradama odlučuje publika vinkovačkog kazališta koja je tijekom cijele prošle godine imala priliku glasovati putem kupona, koji je svaki gledatelj dobio uz kupljenu ulaznicu. Po riječima ravnatelja Gradskog kazalište Joze Ivakića Zdenka Rečića, glasovalo je više od 2500 gledatelja od kojih je troje nagrađeno godišnjom pretplatom na predstave u vinkovačkom kazalištu.

Nagradu „Joza” utemeljili su vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića, te medijske kuće, Plava vinkovačka i Novosti, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija.