Obilježen Dan Grada Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata danas je započeo program obilježavanja Dana Grada Vukovara. Program je nastavljen svetom misom u crkvi sv. Filipa i Jakova poslije čega je održana svečana sjednica Gradskog vijeća što je bio i središnji dio programa obilježavanja Dana grada.

“Vukovarci su svoj grad naučili voljeti razrušen, gotovo sravnjen sa zemljom, s posebnom ljubavlju i tada im je bio najljepši. Ništa nas u tom viđenju ne može spriječiti, pa ni današnja kiša i loše vrijeme. Siguran sam da ćemo ove dane provesti u veselju i radosti slaveći postignuća svojih sugrađana, svih nas kao zajednice. Čestitam vam Dan grada”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Na ovogodišnjoj svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja za 2024. godinu. Nagrada za životno djelo uručena je Mirjani Kulić za izuzetna postignuća na području odgojnog obrazovanja, izv.prof.dr.sc. Siniši Maslovari, dr. med, specijalistu otorinolaringologu i audiologu za iznimne zasluge na području zdravstva, znanstveno-istraživačkog rata iz otoneurologije i vestibularne rehabilitacije, kao i promicanju dijagnostike i liječenju vrtoglavice te formiranja dijagnostičko-rehabilitacijskog centra u NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar te Tomislavu Čorku za iznimne zasluge pri organizaciji Kolone sjećanja 18. studenoga.

Medalja Grada Vukovara uručena je Biljani Krnjajić, Ankici Manojlović, Anti Zeljku, Mohamedu Kamalu, Rozaliji Jakumetović, Ivanki Miličić, fra Slavku Antunoviću, Stjepanu Vukušiću, Mariju Lovriću, Mili Kuncu, Antunu Duganu, Ivanki Mihajlović, Igoru Rakoniću, Edinu Zujoviću te Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Plaketa Grada Vukovara uručena je Tamburaškom sastavu „Allegro“, Šahovskom klubu Codeasy Vukovar, Udruzi žena Vukovar, Humanitarnoj udruzi „Duga“ Vukovar te Sportskom moto klubu „Golubica Vukovar“.