Sigurno u prometu 2023.

Foto: MUP RH

VINKOVCI, U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima danas je održano županijsko natjecanje ”Sigurno u prometu 2023” koje tradicionalno organiziraju Autoklub Vinkovci, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom.
 Natjecanje se provodilo za učenike u dobi od 10 do 12 godina kako bi dobili temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te kako bi što bolje svladali vještinu vožnje biciklom, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela.

Kako je rečeno Autoklub Vinkovci i Policijska uprava vukovarsko-srijemska zajedno ulažu značajne  napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu, preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području Vukovarsko-srijemske županije, gdje nailaze na dobar odaziv i potporu takvim akcijama. Pokazatelj uspješnosti takve suradnje su djeca koja su danas pokazala zavidno znanje o prometnim propisima, primjerenim njihovom uzrastu. Ovakva natjecanja promiču prometnu  kulturu, što je temelj za budućnost da naše prometnice budu sigurnije i s manjim brojem  neželjenih posljedica.