Senzornu sobu dobila i vukovarska bolnica; djeca više ne moraju na terapije izvan Vukovara

Foto: Đuro Karalić

Nacionalna memorijalna bolnica ,,Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru opremila je senzornu sobu na Odjelu fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije. Djeci su sada dostupni taktilni oblici za hodanje, loptice, poligon za balansiranje, vibrirajući jastuk, njihaljke za balansiranje s rukohvatima, terapeutski kamenčići i još mnogo toga.

,,Od trenutka ideje o osposobljavanju senzorne sobe prošlo je svega nekoliko mjeseci. S liječnicima i pacijentima došli smo do potpunog opremanja senzorne sobe koja je za djecu izuzetno značajna jer olakšava terapiju određenih problema koje imaju”, rekao je ravnatelj vukovarske bolnice Anto Blažanović.

Po riječima voditelja Odjela fizikalne medicine i rehabilitacije u vukovarskoj bolnici, Marka Samardžića Ilića, cilj je opremanja senzorne sobe omogućiti što cjelovitiji pristup i uspješnu terapiju djeci s motoričkim smetnjama u razvoju te tako potaknuti njihov senzomotorni, emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj.

Podršku vukovarskoj bolnici u opremanju senzorne sobe i razvitku svojih usluga pružila je Vukovarsko – srijemska županija.

“U ovakvim situacijama, posebice kad je riječ o najmanjima i onima u potrebi, Vukovarsko – srijemska županija uvijek ima senzibiliteta. Vodimo računa da djeci, pogotovo onima s određenim poteškoćama, omogućimo pravilan razvoj. Uz pomoć pravovremenih i stručnih terapija, što ovdje i je slučaj, djeca odrastaju potpuno normalno”, rekao je župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić koji je danas posjetio vukovarsku bolnicu, razgledavši i senzornu sobu čije je opremanje Županija pomogla s 3.318,02 eura.