Sedmi dan Vinkovačkih jeseni donosi Auto show, generalnu probu i nastup četiri tenora

Foto: Đuro Karalić
VINKOVCI, Uz Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina što se u Slavonskom sokaku održava svakog dana 52. Vinkovačkih jeseni od 10 do 23 sata i Vinskog grada od 17 sati do sat iza ponoći na Trgu bana Šokčevića, četvrtak donosi još nekoliko događanja koji će zainteresirati posjetitelje ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni.
Od 16 do 19 sati na velikoj pozornici na Trgu bana Šokčevića je proba svečanog otvorenja 52. Vinkovačkih jeseni pa novinari mogu pogledati kako će izgledati program otvorenja u petak. Bit će im zacijelo, zanimljiva i generalna proba svečanog otvorenja na istoj pozornici od 20 do 22,00 sati kada fotoreporteri mogu snimiti fotografije i pripremiti se za petak, koji im detalj ne smije promaći, kada je koja slika na pozornici koju vrijedi zabilježiti…
Od 17 do 22 sata, u dijelu Duge ulice ispred Galerije likovnih umjetnosti Slavko Kopač, je Auto show gdje će šest izlagača predstaviti svoje najnovije modele Mercedes, Suzuki, Opel, Ford, Renault i Citroen.
Od 16 do 20 sati je u šatoru Vinkovačkih jeseni je za ljubitelje automobila i mirisa benzina Tuning style show, koji će okupiti oko 50 automobila, od 18 do 22 sata  na pozornici u Slavonskom sokaku  posjetitelje će zabavljati Orion Full Band, a na kraju dana, od 22,30 do sat iza ponoći u šatoru Vinkovačkih jeseni nastupaju četiri tenora – Đani Stipaničev, Marko Škugor, Marko Pecotić i Vladimir Garić.
Valja podsjetiti na neka popratna događanja. U Kongresnom centru hotela Slavonija, drugi je dan 7. Turističkog foruma kontinentalnog turizma „Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske“. U Gradskom muzeju u 12 sati se otvara izložba Tradicijska glazbala Etnološkog odjela, a u 12,30 sati u istom prostoru voditeljica Etnološkog odjela, Ljubica Gligorević održat će predavanje „Šokci iz Movača-Mohača u Mađarskoj“. U Gradskoj kavani Aurelia u 18 sati će biti predstavljen novi broj enigmatskog lista „Pitalica“ , a u Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač, u 19 sati je otvaranje izložbe radova zagrebačkih akademskih kipara Branka Kelčeca i Davida Kelčeca.