Šarengrađani najavljuju novi prosvjed ukoliko država ne zabrani promet teških kamiona državnom cestom D2 od Vukovara do Iloka

Foto: Osnovna škola Šarengrad

ŠARENGRAD, Mještani Šarengrada očekuju od nadležnih donošenje Pravilnika o zabrani prometovanja tranzitnim vozilima težim od 7,5 t na dijelu državne ceste D2 od Iloka do Vukovara u roku od 7 dana, a u suprotnom najavljuju novi, veći i trajniji prosvjed u Šarengradu za subotu, 6. ožujka, a koji će uključivati blokadu državne ceste D2 poljoprivrednim i radnim strojevima.

“Novi prosvjed bit će održan pod nazivom „Dvanaest i pet!“, a nakon njega uslijedit će prosvjed s trajnom blokadom prometnice gdje nadležni imaju tri mogućnosti: donijeti navedeni Pravilnik, uhititi prosvjednike ili dovesti teške strojeve, pa neka poravnaju istočni dio Hrvatske od Vukovara do Iloka, pa se njime mogu voziti po ravnom. Preostalo stanovništvo im neće biti problem raseliti, jer nas nije puno ostalo”, poručuje predsjednik Mjesnog odbora Šarengrad Pero Ćorić.

Navodi kako su Šarengrađani bili prinuđeni održati javni i mirni prosvjed koji je održan u tome mjestu prošli vikend pod nazivom „ Pet do dvanaest!“, tražeći usvajanje Pravilnika koji je već usvojen i prihvaćen u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture od za više od 30 prometnica u Hrvatskoj.

“Malobrojno i preostalo stanovništvo koje živi na i uz državnu cestu D2 na relaciji dionice od Iloka do Vukovara ne zaslužuje tretman građana drugog reda, a tako se osjećamo jer znamo da je odluka za koju se zalažemo već donešena na gotovo 85% ceste D2, kao i na mnogim drugim cestama. Radi se o dionicama Đurđevac – Našice, cijela Podravska magistrala, Novska – Okučani, Orahovica – Kutjevo…Podaci s kojima raspolažemo govore da je 2020. godine ovom dionicom prošlo preko 161 000 tranzitnih teretnih vozila težih od 7.5 t. Žalosti činjenica da smo ovih dana zajedno s predstavnicima medija pokušali pobrojati kamione koji ovuda prometuju i došli smo do poražavajuće činjenice da je promet kamiona veći i brojniji nego što je bio 2020. godine”, navodi Pero Ćorić.