Epilog jučerašnje tučnjave u Borovu Naselju: prekršajne prijave za 12 maloljetnih sudionika

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su u povodu jučerašnje tučnjave mladih u vukovarskom Borovu Naselju kako su policijski službenici provodeći redovite preventivne djelatnosti odmah reagirali na mjestu prijavljenog događaja te su intervenirali čime su zaustavili daljnje remećenje javnog reda i mira.

“Kako smo odmah poduzeli mjere radi pronalaženja prekršitelja ovog sukoba, policijska ophodnja je ekspeditivno privela u policijsku postaju više maloljetnika, a na mjestu događaja smo uočili i uzeli jednu palicu (tzv teleskopska palica) kao i dva istrošena spremnika spreja, jer su pronađeni predmeti zbog promptne policijske intervencije odbačeni od prekršitelja ovog događaja. Odmah su dva maloljetnika odvezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje im je ukazana liječnička pomoć te su im okvalificirane lakše tjelesne ozljede”, navodi se iz policije.

Dodaje se kako je u vukovarskoj policijskoj postaji do sada, uz obveznu nazočnost roditelja/skrbnika dovedenih maloljetnika, provedeno prekršajno kriminalističko istraživanje u kojem je za 12 maloljetnika utvrđena sumnja da su počinili prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira te će im policija u skladu s prekršajnim odredbama proslijediti optužni prijedlog.