Bučko: Koalicija “Živim Vukovar” nudi konkretna rješenja za bolji život građana Vukovara

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije Hrvatske narodne stranke (HNS) Nenad Bučko poručio je danas iz Vukovara u ime tima koalicije “Živim Vukovar” kako su i država i gradske vlasti Vukovara zakazale u brizi za mlade u Vukovaru.

“Ja ovdje neću biti još jedan politički akter koji će dolijevati ulje na vatru i prozivati i upirati prstom u nekoga nego ću reći da su i država i Grad Vukovar u toj cijeloj priči zakazali”, ustvrdio je osvrnuvši se na učestale sukobe među mladima u Vukovaru, a među kojima se posljednji dogodio jučer.

Ocjenio je kako nažalost politike u Hrvatskoj “truju” mlade ljude čiju životnu perspektivu dodatnu otežava i nedostatak radnih mjesta.

“Nisam od onih koji pozivaju na bratstvo i jedinstvo. Premlad sam da bih se toga sjećao, nego pozivam na Vukovar koji ima budućnost”, rekao je obećavši kako će, ukoliko građani na predstojećim lokalnim izborima koaliciji “Živim Vukovar” ukažu povjerenje, uvesti sufinanciranje izvannastavnih aktivnosti za sve predškolce i osnovnoškolce.

“Ne želimo gledati situacije koje gledamo ovih dana, gdje mladi ulaze u sukobe, nego želimo investirati u njih. Želimo da idu na karate, ples, pjevanje, glazbu i sve ono gdje se plaća članarina. Smatram kako ne postoji bolje od investicija u mlade ljude. Ova mjera će izravno obuhvatiti preko 2.000 mladih. Naravno to nije cjelovito rješenje nego samo dio rješenja. Efekti ove mjere vidjeti će se tek za pet do deset godina”, kazao je Nenad Bučko.

Po njegovim riječima, koalicija “Živim Vukovar želi Vukovar koji živi, stvara i kreira.

“Želimo pozitivno ponuditi konkretna rješenja koja će naš grad pokrenuti” rekao je Nenad Bučko zamjerivši vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi što nije reagirao na jučerašnju sukob među mladima u Vukovaru jer je riječ o događaju koji nije nikako dobar za Vukovar niti za perspektivu njegovih građana.