Sanirani nogostupi u Ulici Ante Starčevića

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradske vlasti Grada Vukovara i gradske tvrtke Komunalac i Vodovod  završile su s radovima u četvrti borovo naselje gdje je saniran nogostup i biciklistička staza u Ulici Ante Starčevića. Radi se o zahvatu dužine 600 i širine 3 metra te parkiralištu s 27 parkirnih mjesta 193,50 i širine 2,50 metra.

„Riječ je o možda ne baš uobičajenom arhitektonskom rješenju kada govorimo o ovih 27 parking mjesta ali nije postojala drugačija opcija za izgradnju parkirališnih mjesta s obzirom da su Batine ville građene 30-ih godina prošloga stoljeće kada u Vukovaru nije bilo puno automobila. Napravljeni su i otvoreni sustav oborinske odvodnje, postavljena je nova horizontalna signalizacija i urbana oprema – koševi za otpad i klupe za sjedenje, a oko nogostupa je holtikulturalno uređena površina“, rekao je Penava.

U cijeloj dužini, na mjestima pješačkih prijelaza, nogostupi su prilagođeni osobama sa smanjenom pokretljivošću. Vrijednost izvedenih radova s PDV-om iznosi nešto preko milijun kuna. Penava je kazao kako je realizacijom ovoga projekta cilj stvoriti bolju prometnu povezanost u ovoj gradskoj četvrti te njezinim građanima olakšati dolazak do Plivališta Vukovar, Sportske dvorane, teniskih terena…  Gradske vlasti planiraju i izgradnju spojene ceste između ulica 12. redarstvenika i Kralja Petra Krešimira IV. te omogućavanje bolje i sigurnije povezanosti četvrti u Borovu naselju.