Sandra Paović očekuje na Paraolimpijskim igrama u Riju zlatnu medalju

VUKOVAR, Poslije srebra na OI u Riju, koje je osvojio veslač Damir Martin, realne su šanse da u Vukovar dođe još jedna olimpijska medalja ali ovaj put ona s Paraolimpijskih igara koje se također održavaju u Riju. Nju bi mogla donijeti Vukovarka Sandra Paović koja je već otputovala u Brazil koja ima velika očekivanja.

„Odlično sam odradila pripreme za Paraolimpijske igre. Hvala dragom Bogu da me zdravlje dobro služi i vjerujem da će tako biti i u Riju. Ako odigram onako kako sam do sada igrala, vjerujem u svoje prvo paraolimpijsko zlato“, rekla je Paović.

Svjesna je kako će u Riju imati iznimno jaku konkurenciju pa je tako već proučila svoje suparnice, a i vrijeme do početka natjecanja će iskoristiti da još jednom proanalizira sve informacije.

„Naravno da je na meni velika odgovornost, ali imam dovoljno iskustva da sve to nadvladam i da ostvarim svoj san i postanem paraolimpijska pobjednica. Nije to lako, ali jedva čekam da počnem igrati“, rekla je Paović kojoj su kruna sportske karijere trebale biti Olimpijske igre u Londonu i Riju.

Nažalost, teška prometna nesreća, koja se dogodila 2009. godine u Francuskoj, je sve planove i snove porušila. Paović se ipak vratila stolom tenisu ali ovaj put para tenisu gdje već neko vrijeme ostvaruje značajne uspjehe.

IVAN MATIĆ