Nastavlja se provedba projekta Halo pomoć

VUKOVAR, Lions klub Vukovar, u suradnji s partnerima, nastavlja i dalje na provedbi projekta pod nazivom „Halo pomoć“ koji je namijenjen starijim i nemoćnim osobama i drugim osjetljivim skupinama. Radi se o projektu koji je započeo tijekom 2015/2016 godine i koji se, kako se ističe, pokazao vrlo uspješnim.

„Projekt je proveden u razdoblju od 01. srpnja 2015 do 30. lipnja 2016. godine, a isti se nastavlja. Riječ je o donaciji Lions cluba Steyr Omnia iz Austrije 14 posebno prilagođenih uređaja koje će korisnici nositi kao narukvicu ili privjesak, odnosno telefonski uređaj s ugrađenom SOS tipkom. Njenim pritiskom u kriznoj situaciji (prilikom pada, ozljede) uređaj se aktivira. Signal putuje do dojavnog centra koji zatim organizira pomoć“, navode vukovarski lionsi.

Vremensko trajanje projekta je jedna godina pri čemu Grad Vukovar omogućava uslugu praćenja i monitoringa za osobe slabijeg imovnog statusa na način da osobama koje imaju mirovinu ili primanja manja od 2.500 kuna sufinancira mjesečno 50 kuna što bi za 35 osoba za cijelu godinu provođenja iznosilo 21.000 kuna. Lions klub Vukovar dodatno će nabavit i dodijeliti korisnicima besplatno na korištenje još 22 socijalna uređaje s alarmom u vrijednosti 9.000 kuna te sufinancirati uslugu monitoringa u iznosu od 20 kuna mjesečno.
IVAN MATIĆ