Sajam Zlatne niti 57. Šokačkog sijela okupio osamdesetak izlagača

Foto: Đuro Karalić

Osamdesetak izlagača sudjeluje na 13. Sajmu Zlatne niti koji se u organizaciji Turističke zajednice grada Županje održava u tome gradu od 8. do 11. veljače, u sklopu manifestacije tradicijske kulture 57. Šokačkog sijela.

Na prigodno opremljenim štandovima, proizvode su izložili proizvođači slavonskih suhomesnatih delicija, poput kulena, kobasice i čvaraka, domaćeg pekmeza i marmelade, slavonskih kolača, meda, likera i rakije te suvenira, narodnih nošnji i ostalih rukotvorina.

Foto: Đuro Karalić

Sajam je otvorio, županjski gradonačelnik Damir Juzbašić pozvavši Županjce i posjetitelje Šokačkog sijela dam uz ostale manifestacije i priredbe, svakako posjete i Sajam Zlatne niti.

Foto: Đuro Karalić

Po riječima direktora Ureda Turističke zajednice grada Županje Krune Šarića, sajam je prilika za susret ponude i potražnje te bi s obzirom na raznovrsnost svaki posjetitelj trebao pronaći nešto za sebe.

Foto: Đuro Karalić

Sajam Zlatne niti iznikao je iz prije 13 godina iz Ceste Zlatne niti, projekta u sklopu kojega je osmišljena tematska ruta od 60 kilometara kroz 10 mjesta u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Ovogodišnji sajam održava se u sklopu 57. Šokačkog sijela koje se od 2. do 13. rujna održava u Županji pod geslom “Oj, dorati, moje zlato suvo” i posvećeno je šokačkoj tradiciji uzgoja konja.