Osnovani Hrvatski suverenisti, za predsjednika izabran Marijan Pavliček

Foto: Hrvatski suverenisti

ZAGREB, Hrvatski suverenisti danas su u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održali sabor stranke. Ususret saboru Hrvatskih suverenista tri stranke pripremile su se za kraj svojih aktivnosti: Hrast, Hrvatska konzervativna stranka i Generacija obnove, a uz mnoge članove Neovisnih za hrvatsku, članovi tih stranaka sada čine jednu stranku – Hrvatski suverenisti. Za predsjednika Hrvatskih suverenista izabran je Marijan Pavliček dok Hrvoje Zekanović zamjenik predsjednika stranke.

“Ovo je dobar početak okupljanja na desnom političkom spektru. Ovo je sigurno dobar početak, na zdravim temeljima, tri političke opcije plus velik dio članstva i predsjedništva Neovisnih za Hrvatsku. Vjerujem da je ovo samo jedna gruda koja će se pretvoriti u lavinu u sljedećih nekoliko mjeseci i u sljedeće dvije do tri godine prekriti cijelu Hrvatsku. Stvorili smo dobre temelje i Hrvatski suverenisti će kroz sljedeće godinu – dvije biti sigurno najjača politička opcija na desnom političkom spektru”, rekao je Pavliček.

Govoreći o daljima ciljevima kazao je kako žele zadržati status europarlamentarne stranke, a kada je riječ o parlamentarnim izborima kazao je kako je na članovima stranke da se dokažu radom na terenu, osnivanjem organizacija kao i temama koje će pokrivati širi spektar građana.

“Želimo biti moderna, desna alternativa vladajućoj eliti. Siguran sam da će građani to prepoznati i da ćemo ostvariti odlične rezultate”, istakao je Pavliček.

Za članove predsjedništva Hrvatskih suverenista izabrani su Ladislav Ilčić, Željko Sačić, Marko Milanović Litre, Vesna Vučemilović, Frano Čirko, Davorin Karačić, Dominik Klemenčić i Denis Bevanda.