Predaja naoružanja u Županji, policija najavljuje preventivno – represivne aktivnosti

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u utorak je, u Županji, od osobe koja je željela ostati anonimna, preuzeo je veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava.

„Osoba je u svoj dom pozvala policijskog službenika koji je došao u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih oznaka te preuzeo minsko-eksplozivna sredstva. Ručni bacač raketa („zolja“), 13 mina i sedam ručnih bombi pohranjeni su u skladištu PU vukovarsko-srijemske do uništenja“, navode iz policije.

PU izvijestila je i kako je u noći 19. prosinca nepoznati počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Vukovaru. Tom prilikom otuđen je novčani polog od više stotina kuna.

U pomoćnoj prostoriji uz obiteljsku kuću 59-godišnjaka u Babinoj Gredi u utorak je,  oko 9,00 sati, izbio požar. Požar su ugasili vatrogasci DVD Babina Greda. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara prijenos toplinske energije peći na kruto gorivo. Požar se proširio i na susjedne dvije pomoćne prostorije koje su, također, u potpunosti izgorjele. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su dvije prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci).

Kako bi vozače potaknuli na povećani oprez, pažnju, strpljivost i toleranciju prema svim sudionicima u prometu u blagdansko vrijeme, prometna policija će u subotu, 23. prosinca, od 10,00 do 14,00 sati provoditi preventivno-represivne aktivnosti.  Prometna policija će pojačano kontrolirati promet u ulici H.D. Genschera ispred kbr. 11 u Vinkovcima, u Vinkovačkoj ulici ispred crkve Sv. Nikole Tavelića u Županji te u Frankopanskoj ulici u neposrednoj blizini ulice Nikole Tesle u Vukovaru. Uzorne vozače policija će darovati prigodnim poklonima, u društvu predstavnika gradske  uprave”, najavljuju iz PU.