Sabo: Sjednica Savjeta bila je velika pljuska Vukovaru i Županiji

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je održana u Vukovaru pljuska je za Vukovar, sve gradove u Vukovarsko – srijemskoj županiji kao i cijelu Vukovarsko – srijemsku županiju. Rekao je to predsjednik županijskog SDP-a Željko Sabo govoreći na konferenciji za novinare o rezultatima održanoga Savjeta.

„Trebao je to biti božićni poklon Vukovaru i Vukovarsko – srijemskoj županiji ali od toga nije bilo ništa. Toga dana u Vukovaru potpisan je ukupno 31 ugovor vrijedan 680 milijuna kuna od čega na uspostavu veteranskih centara ide 328 milijuna kuna. Od toga novca za projekte u Vukovarsko – srijemskoj županiji ide 4,5 milijuna kuna. Razlog tome je jer nemaju projekta i jer jednostavno ne rade“, rekao je Sabo podsjećajući kako je samo nekoliko dana ranije na sjednici Vlade u Krapini za projekte u toj županiji izdvojeno 2,6 milijardi kuna.

Osvrnuo se i na donošenje Zakona o pijetetu Vukovara kazavši kako se na taj način od grada pravi svojevrsni mauzolej.

„Vukovarci od svega toga dobivaju povjerenstvo koje će odlučivati kuda će ići kolona sjećanja, možda kada se ta kolona smije prekinuti, kakve se svijeće i cvijeće nositi i slično. Sve to će taj zakon definirati. Radi se o izuzetnom uspjehu posebno za razvoj grada“, rekao je ironično Sabo.

Prokomentirao je i najave o otvaranju 200 novih radnih mjesta u avio industriji u Vukovaru rekavši kako je u prostoru BIC-a trebalo po planovima da bude zaposleno 1500 radnika. Kaže i kako je aktualna gradska vlast stupanjem na dužnost dobila ključeve BIC-a, spremne hale za investitore koji ne dolaze jer netko od Vukovara pravi mauzolej.

Novinarima se obratio i potpredsjednik SDP-a Vukovarsko – srijemske županije Davor Benić ukazujući na pozajmicu župana Bože Galića privatnoj tvrtki. Prema njegovim riječima to je novi slučaj Andro Vlahušić gdje je sve kristalno jasno te da se radi o klasičnom kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti.

Iz SDP-a su najavili i kako će povodom božićnih i novogodišnjih blagdana darovati djecu simpatizera stranke poklon paketićima kao i da će organizirati zabavu.