Održana promocija studenata, najavljeno otvaranje novih stručnih studija

Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička

VUKOVAR, U Hrvatskom domu Vukovar održana je 23. svečana promocija stručnih prvostupnika fizioterapije, trgovine i upravnog prava i 2. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta Lavoslav Ružička.

„Promovirano je ukupno 96 prvostupnika i 18 diplomiranih fizioterapeuta. Do sada smo, tijekom proteklih godina, promovirali ukupno 2000 diplomiranih studenata Veleučilišta s čime smo jako ponosni. Upravo će oni u budućnosti biti nova snaga i nositi razvoj ne samo Vukovara nego i Vukovarsko – srijemske županije kao i cijele Hrvatske“, rekao je dekan vukovarskog Veleučilišta Željko Sudarić.

Istakao je i kako je ove akademske godine Veleučilište Lavoslav Ružička zabilježilo rekordne upisne rezultate što komentira otvaranjem prema medijima i marketingom, stvaranjem kvalitetnijih i boljih uvjeta za studente ali i pozitivnim rezultaima samih studenata. Trenutno vukovarsko Veleučilište broji oko tisuću studenata iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. Podsjetio je na brojne studentske uspjehe, veliku zapošljivost studenata po stjecanju diplome, uspjesima na sportskim natjecanjima ali i na ulaganje u nastavni kadar kao i otvaranje modernog Studentskog doma koji je popunjen. Veleučilište Lavoslav Ružička u godinama koje dolaze trebao bi imati još značajniju ulogu u svakodnevnom životu Vukovara i Vukovarsko – srijemske županije. Naime, Sudarić najavljuje otvaranje novih stručnih studija kao i preseljenje u zgradu Radničkog doma u Borovu naselju koja uskoro kreće u obnovu.

„Planiramo već za iduću akademsku godinu otvoriti stručni studij informatike. Tu smo u završnim pregovorima, a polaznicima bi bile osigurane i stipendije. Isto tako u razgovorima smo i za pokretanje stručnog studija primaljstva. To je studij koji trenutno u Hrvatskom postoji u Splitu i Rijeci. Sigurni smo kako bi ta dva nova studija naišla na veliki odaziv studenata iz cijele Hrvatske kao i inozemstva“, rekao je Sudarić.

U cijeloj priči oko Veleučilišta Lavoslav Ružička veliku ulogu u daljem razvoju imati će i Radnički dom u Borovu naselju po završetku njegove obnove. Naime, tamo će Veleučilište za potrebe nastave dobiti više prostora, kvalitetniju opremu, razne kabinete…

„Vjerujem kako će Vukovar uskoro postati pravi mali studentski grad. Radi se puno, imamo puno planova i sve to ide u dobrom smjeru. Prepoznaju to i studenti koji će biti sve više“, zaključio je Sudarić.