S teretnim vozilom sletio s ceste, udario nekoliko stabala i zadobio teške tjelesne ozljede

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijskim službenicima Policijske postaje Vukovar jučer, 4. studenog, prijavljene su dvije provalničke krađe. Prva je počinjena u razdoblju od 26. listopada do 4. studenog, kada je provaljeno u stan u Ulici Domovinskog rata u Vukovaru te otuđen novac, čime je 50-godišnjem vlasniku počinjena šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Novac je otuđen i u drugoj provali, koja se dogodila u ranim jutarnjim satima 4. studenog, iz novčanika koji se nalazio u zaključanom osobnom automobilu, parkiranom pred obiteljskom kućom 62-godišnjaka u Boboti. Počinjena materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija će podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Teška krađa.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s Ispostavom Markušica proveli su kriminalističko istraživanje nad 20- i 18-godišnjakom te nad dvojicom maloljetnika, uz prisustvo roditelja i branitelja, zbog sumnje da su 3./4. studenog na zidu Osnovne škole u Markušici ispisali neprimjerene grafite te time počinili kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Materijalna šteta bit će utvrđena dostavljenim odštetnim zahtjevom. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Županja, Trpinja), prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom na cesti Andrijaševci-Retkovci te prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Nesreća sa teže ozlijeđenom osobom dogodila se jučer, 4. studenog u 18,35 sati na cesti Vinkovci-Županja, kada je 69-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine izgubio nadzor nad upravljačem teretnog vozila bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka te sletio na travnatu površinu i udario u nekoliko stabala šume Kunjevci. U prometnoj nesreći 69-godišnji vozač je teže ozlijeđen.  Zbog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću, uručen mu je obavezni prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna.