Rukometni turnir Aurelia Cibalae postavio izvrsne temelje te visoke standarde organizacije rukometnih turnira u Hrvatskoj

Foto: RK Spačva

VINKOVCI, U Vinkovcima je u nedjelju završio rukometni turnir Aurelia Cibalae u čijem su premijernom izdanju nastupila 22 kluba sa 44 ekipe, odnosno preko 800 mladih rukometaša i rukometašica od 8 do 16 godina.

“Osim promocije rukometa, ovaj turnir je poslužio i kao promocija grada Vinkovaca te Vukovarsko-srijemske županije budući da je i sam naziv turnira bio “1.međunarodni turnir u najstarijem gradu u Europi”, dok je maskota turnira bio “Rimko” – mali Rimljanin s rukometnom loptom”,  izvjestili su iz RK “Spačva” Vinkovci koji je bio i organizator turnira.

Iz RK “Spačve” poručuju kako je turnir postavio izvrsne temelje te visoke standarde organizacije rukometnih natjecanja u Hrvatskoj te za iduću godinu najavljuju još bolju organizaciju te puno više klubova iz inozemstva.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2002. bili su RK Đakovo, RK Rudar te RK Bjelovar, u kategoriji 2004. bRK Valpovka, RK Bjelovar te RK Rudar, a u kategoriji 2006. RK Rudar, RK Kaštela te RK Osijek.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2008. bili su ŠR Vučići, RK Nexe te RK Bijeljina, u kategoriji 2002. ŠR Vučići, RK Bijeljina te RK Slatina, a u kategoriji 2010. RK Vučići te RK Spačva Vinkovci.