Dragovoljci i veterani Milanoviću: Ne možemo se oteti dojmu da ste spomenuti igrokaz planirali, a da je žrtva Vukovara planirano stavljena u drugi plan

VINKOVCI, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije oglasila se priopćenjem za javnost u kojem osuđuje današnji istup predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je, nakon što je odao počast žrtvama na Lušcu, boravak u Vukovaru iskoristio za novi verbalni napad na ministra obrane Maria Banožića.

“Ne možemo se oteti dojmu da ste spomenuti igrokaz planirali, a da je žrtva Vukovara planirano stavljena u drugi plan. Ističemo kako danas nije bilo ni vrijeme niti mjesto za političke predstave jer su žrtve Lušca zaslužile da ovaj dan bude posvećen isključivo njima. Vaš istup ne smatramo ni predsjedničkim ni državničkim jer ste svojim nastupom u sjenu bacili tugu svih onih koji danas oplakuju svoje mrtve i pozornost prebacili na političke obračune. Posebice nas žalosti činjenica da očito niste prepoznali žrtvu tih ljudi koji su, dok ste Vi mirno pekli zanat političara u Zagrebu, svoje živote položili na oltar domovine za sve nas”, navodi se u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije koji potpisuje predsjednik Milan Draženović.

Predsjednik Zoran Milanović kazao je danas u Vukovaru kako Mario Banožić više nije njegov sugovornik te da očekuje od premijera Andreja Plenkovića da “riješi taj problem” odnosno makne čovjeka koji je postao “problem države”. Reagirajući na Milanovićev istup, Banožić je pak Milanovića nazvao “psihijatrijskim slučajem” rekavši kako je vrijeme za njegov opoziv s pozicije predsjednika Republike.