Rotary klub Vukovar 1932 obilježio 118. rođendan Rotary Internationala

Foto: Rotary klub Vukovar 1932

VUKOVAR, Prigodnim darivanjem bebe rođene 23. veljače u vukovarskoj bolnici i njene mame Rotary klub Vukovar 1932 obilježio je 118. godina od osnivanja Rotary Internationala. Kako navode iz kluba ovom prilikom vukovarski rotarijanci su majci i bebi darivali poklon bon, tortu od pelena, a bila je tu i ponešto za mamu.

„Planirano da ovakva akcija u budućnosti bude tradicionalna, odnosno da sve bebe rođene 23. veljače u vukovarskoj bolnici prigodno darujemo kako bi i na taj način obilježili rođendan Rotary Internationala“, rekao je predsjednik Rotary kluba Vukovar 1932 Srđan Urisk.

Rotary International osnovan je 23. veljače 1918. godine, a kao osnivač se ističe Paul P. Harris. U Chicagu je osnovan prvi Rotary klub. U Vukovaru je Rotary klub osnovan još 1932. godine i on je bio među prvih pet klubova osnovanih na prostoru Hrvatske. Prije dvije godine Rotary klub Vukovar je ponovno pokrenut i ponio je naziv Rotary klub Vukovar 1932. Danas u Hrvatskoj djeluje 68 Rotary klubova koji okupljaju oko 1.600 članova. Iako od ponovnog aktiviranja djeluje svega dvije godine Rotary klub Vukovar 1932 iznimno je aktivan klub što potvrđuje i ova akcija.