Rekordni turistički rezultati u Vukovaru, preko 48 posto veći broj noćenja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR. Tijekom 2017. godine na području Vukovara zabilježeno je 47.849 dolazaka što je za 37 posto više nego tijekom 2016. godine. Rekao je to na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predstavljajući turističke rezultate koji su ostvareni u gradu. Još veći rast zabilježen je u broju noćenja. Po podacima grada tijekom 2017. godine u Vukovaru je noćilo 70.621 turista što je za 48,66 posto više nego tijekom 2016. godine. Vukovarski turistički rezultati u ukupnim turističkim rezultatima Vukovarsko-srijemske županije sudjeluje s preko 46 posto. Bitan dio turizma u Vukovaru čine i turisti koji grad posjećuju s riječnih kruzera. Tako je 2017. godine u Vukovar pristalo 205 kruzera što je 20 manje nego godinu prije ali je ipak i pored toga zabilježen blagi porast dolaska turista s kruzera.

„Turizam u Vukovaru je u ekspanziji i to pokazuju i rezultati koje bilježimo. Očekujemo kako će i narednih godina biti tako s obzirom da imamo niz projekata koji se provode kao i niz planova. Vjerujemo kako će turističke brojke idućih godina rasti 15-20 posto iz godine u godinu“, rekao je Penava.

Podsjetio je i kako u gradu djeluju dva muzeja, koja su nagrađivana, kao i da uskoro s radom treba započeti i muzej u Franjevačkom samostanu što će dovesti do jačanja i religioznog turizma. Napomenuo je i kako ipak u Vukovaru nedostaje turističkih sadržaja kako bi ta ponuda bila još bolja i kvalitetnija.