Rekordna zaplijena heroina na Bajakovu

VINKOVCI, Zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine u subotu je na graničnom prijelazu Bajakovo u osobnim vozilima bugarskih i srbijanskih registracijskih oznaka pronađeno 47 kilograma heorina i  15,7 kilograma marihuane.

“Na ulazu u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu Bajakovo, u subotu, oko 11,00 sati kontroliran je osobni automobil marke „Kia Carnival“, bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Bugarske. U vozilu su se nalazile još tri osobe, također državljani Bugarske. Pregledom, a potom i pretragom vozila, pronađeno je ukupno 47,7 kilograma opojne droge tipa heroin, upakiranih u 90 pvc paketa. Protiv vozača i 38-godišnjeg putnika u vozilu podnesene su kaznene prijave te su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske”, naveo je voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Mario Karamatić.

Istoga dana, oko 17,00 sati, na MCGP Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, graničnoj kontroli pristupio je osobni automobil marke „Daimler Chrysler“, srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije. U pretrazi vozila pronađeno je 29 pvc paketa sa ukupno 15,7 kilograma marihuane. Vozač je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Na konferenciji za novinare rečeno je i da je prošlih dana na području Rkovaca i Andrijaševaca zaplijenjeno gotovo 500 kilograma duhana i to u pretragama na sedam lokacija. Uhićene su dvije osobe.

Po riječima pročelnika osječke Carinarnice Davora Petovića vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na 14 milijuna kuna, marihuane na 240 tisuća kuna, a duhana na 100 tisuća kuna.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić