Radnike nisu platiti Vino Ilok, HNK Cibalia…

Foto: ilok.hr

Ukupno 2964 poslodavaca pravnih osoba u Hrvatskoj prošle godine nije isplatilo plaću za 9425 radnika. Kada je riječ o fizičkim osobama njih 458 nije isplatilo plaću za 1207 radnika. Pokazuju to podaci koji su prije nekoliko dana objavljeni na stranicama Porezne uprave, piše Glas Slavonije.

U Slavoniji i Baranji tako u toj negativnoj statistici prednjači Vino Ilok d.d., za koje na stranicama Porezne uprave stoji podatak da plaću nisu isplatili za čak 84 svoja radnika, a slijede ih osječki OLT, gdje je bez plaće ostalo njih 62, te slavonskobrodska Marsonia montaža, gdje je takva sudbina zadesila 45 radnika.

Slijede osječki Intimo gdje plaću prema tim podacima nije dobilo njih 37, Modular iz Osijeka s 34, Hrvatski nogometni klub Cibalia iz Vinkovaca (26), batinski ZOR AL (23), Petković iz Vrpolja (19), Formet u stečaju iz Slatine i Dom za smještaj starijih i nemoćnih Julije u Osijeku po 18, osječki Geodetski zavod u stečaju i Adut iz Divoševaca po 15, slatinski Unimont (12) te novogradiška podružnica Privrednog društva Satina, vinkovačka Bijela lađa i belišćanski Lazić servisi za 11 zaposlenika koji nisu dobili plaću.

Porezna uprava RH poziva sve radnike koji ne primaju plaću, ili nisu primili zaostale plaće, a čiji se poslodavac ne nalazi na objavljenom popisu, da to prijave na besplatni broj telefona 0800 49 49. Na temelju takve prijave, ističu, izvršit će se dodatni nadzor i analiza podataka te će se formirati posebna lista takvih poslodavaca.