U središtu Vukovara otvoren Domestic house Lola

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U samome središtu barokne jezgre Vukovara, u zaštićenoj kulturnoj cjelini, i to u palači obitelji Paunović koja je izgrađena krajem 19. stoljeća otvoren je novi ugostiteljski objekt „Domestic house Lola“. Tim povodom objekt je posjetio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima koji su ukazali kako je ovo četvrti objekt za smještaj turista koji je otvoren samo tijekom ove godine. Istaknuto je kako u Vukovaru ukupno posluju 42 objekta za smještaj turista sa ukupno 1009 kreveta.

„U turizmu i ugostiteljstvu sam 15 godina i želio sam nešto napraviti u svome gradu da ostane. Gostima uz ugodan boravak, a o tome govore i četiri zvjezdice koje smo dobili, nudimo i staru kuhinju na moderan način. Povezali smo se i s domaćim OPG-ima tako da gostima nudimo domaće proizvode“, rekao je vlasnik objekta Krešimir Grubišić.

Predstavljajući svoj objekt rekao je kako će on zasigurno u narednom periodu uvelike obogatiti turističku ponudu grada Vukovara. Osim caffe bara i restorana, raspolaže s 5 dvokrevetnih smještajnih jedinica, zapošljava 10 djelatnika te nudi autohtone slavonske specijalitete na moderan način. Vrijednost investicije procijenjena na oko 4,5 milijuna kuna.

Direktorica Turističke zajednice Vukovara Marina Sekulić rekla je kako se radi o iznimno vrijednom objektu koji je pokazatelj kako se vukovarski turistički djelatnici pripremaju za ponovni dolazak turista. Podsjetila je kako je Vukovar tijekom prošle godine ostvario rekordne turističke brojke kao i da je početak 2020. godine govorio kako će ova godina biti još bolja. Sve to je pokazatelj kako je Vukovar prepoznat kao jedna od atraktivnijih kontinentalnih turističkih destinacija. Pandemija korona virusa zaustavila je sva putovanja te je neizvjesno kada će se i u kojoj mjeri oporaviti turizam.