Predrag Mišić napustio HKS, u Gradskom vijeću Vukovara sve više neovisnih vijećnika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Broj neovisnih vijećnika u Gradskom vijeću Vukovara iz dana u dan raste. Naime, samo dan nakon što su svi vijećnici HDZ-a istupili iz stranke i postali neovisni vijećnici isto je napravio i vijećnik HKS-a Predrag Mišić.

„Od ovoga trenutka više nisam član HKS-a. Marijane Pavličeku ti objasni narodu zašto si mi nož u leđa zabio“, stoji u objavi Mišića na njegovom Facebook profilu.

Kako iz redova HKS-a doznajemo razlog za Mišićev izlazak iz HKS-a su skori parlamentarni izbori i Hrvatski sabor. Naime, Mišić je navodno bez znanja stranke otišao i razgovarao sa Miroslavom Škorom o svome uvrštavanju na listu Domovinskog pokreta za Hrvatski sabor. Za portal Direktno.hr Mišić je to i potvrdio kada je rekao da se dogodilo to da se „gospodin Pavliček boji mog imena na listi i on inzistira kod Miroslava Škore i prijeti da će uništiti koaliciju i sporazum ako ja budem na listi”.

Do sada je HKS u Gradskom vijeću Vukovara imao 5 vijećnika, a od ove odluke Mišića broj se smanjio na 4. U Gradskom vijeću Vukovara, koje broji 23 člana, HKS je sada najbrojnija politička stranka sa 4 vijećnika. Slijede ih SDP i SDSS sa po 3 vijećnika dok Živi zid i Demokratski savez Srba imaju po jednog vijećnika. U vijeću je 11 neovisnih vijećnika među kojima je 10 bivših članova HDZ-a i Predrag Mišić kao bivši član HKS-a.