Trojac iz Vukovara preprodavao medicinske preparate za liječenje erektivne disfunkcije

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe s vukovarskog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“. Pojašnjavaju kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je, u razdoblju od siječnja 2022. do travnja 2023. godine, 48-godišnjak organizirao prodaju i distribuciju medicinskih preparata za liječenje erektivne disfunkcije, za što ne posjeduje odobrenje nadležne agencije za lijekove i medicinske proizvode, a 46-godišnjakinja i 27-godišnjak slali pošiljke proizvoda kupcima i preuzimali otkupninu, koju su potom predavali 48-godišnjaku. Na opisani način, 48-godišnjak je stekao nepripadnu materijalnu korist u iznosu od više tisuća eura. Protiv troje osumnjičenih podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda, od 22. do 24. rujna, na županjskom području zabilježene su dvije krađe goriva iz rezervoara teretnih vozila. U ranim jutarnjim satima 23. rujna otuđeno je nekoliko stotina litara pogonskog goriva iz nezaključanog rezervoara teretnog vozila registracijskih oznaka Srbije, kojeg je 26-godišnji vozač parkirao na odmorištu Rastovica. Nekoliko stotina litara pogonskog goriva otuđeno je i tijekom noći 23./24. rujna iz rezervoara teretnog vozila županjskih registracijskih oznaka, vlasništvo županjske tvrtke, parkiranog u ulici Braće Radića u Županji. Krađama je počinjena materijalna šteta u iznosu od više stotina eura ukupno. Policija traga za počiniteljima protiv kojih slijedi odgovarajuća kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 23. rujna, zabilježena su dva požara na obiteljskim kućama. Oko 18,10 sati, uslijed udara groma, izbio je požar na krovištu obiteljske kuće 43-godišnjaka u Gunji. U požaru nitko nije ozlijeđen, a prema nestručnoj procjeni, šteta nastala na krovištu iznosi nekoliko desetaka tisuća eura. Požar su lokalizirali pripadnici DVD Gunja. Drugi požar izbio je oko 19,50 sati na laserskom stroju u prostoriji obiteljske kuće 62-godišnjakinje u Vukovaru. Očevidom je utvrđeno kako je požar izazvan kvarom na ventilatoru laserskog rezača, a uzrok požara je kratki spoj ožičenja u prostoru ventilatora. Požar se nije proširio izvan prostorije u kojoj se nalazio stroj. Četvero je ukućana zatražilo liječničku pomoć u NMB “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru, no nisu utvrđene ozljede. Požar su lokalizirali pripadnici JVP Vukovar. Vlasnica kuće materijalnu štetu procijenila je na iznos od nekoliko tisuća eura.