Završetak gradnje borinačkog nadvožnjaka propisno kasni, radovi prenijeti i u 2023.

Foto: Đuro Karalić

Nadvožnjak Borinci, čija bi gradnja, nakon probijanja nekoliko rokova, trebala završiti u upravo pristigloj 2023. godini, promijenio je vizuru toga dijela Vinkovaca te će izgledom bez sumnje postati jedan od prepoznatljivijih objekata prometne infrastrukture u gradu na Bosutu.

Po riječima gradonačelnika Grada Vinkovaca Ivana Bosančića, koji je gradilište nadvožnjaka obišao sredinom listopada 2022., taj 70 milijuna kuna vrijedan projekt, od iznimno je značaja za grad Vinkovce, njihovu bolju prometnu povezanost, a ponajprije za stanovnike Borinaca.

Za nadati se je kako će gradnja nadvožnjaka, koja je počela još 2019. godine završiti do proljeća kako bi se ispunila dugogodišnja želja Borinčana da ih se prometno kraćim putem od sadašnjeg preko Slavije, spoji s središtem grada. Probijanje rokova završetka radova pravdano je nizom razloga, od kompliciranog postupka javne nabave do pandemije Covid-19 i preklapanja sa projektima HEP-a i Aglomeracije.

Ugovoreni radovi obuhvaćaju izgradnju nadvožnjaka i ceste uz izgradnju biciklističkih i pješačkih staza, koje su odavno završene i u prometovanju su, ali ne i sam objekt nadvožnjaka.