PU vukovarsko-srijemska zaprimila do sada 222 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 78 navrata

Foto: avaz.ba

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 5. svibnja do 22 sata 6. svibnja, zaprimila jednu dojavu o kršenju mjere samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici nisu utvrdili kršenje mjera, izvjestili su iz policije.

Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 222 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 78 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 5. svibnja do 22 sata 6. svibnja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici su utvrdili deset kršenja mjera iz spomenute Odluke.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno zatekla 629 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta, odnosno područja županije, navodi se.

Kaznena djela na području PU vukovarsko-srijemske

U razdoblju od 25. travnja do 6. svibnja iz nezaključane pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću 65-godišnjaka u Radničkoj ulici u Vukovaru otuđeno je više različitih alata, dijelovi električnih uređaja, električni kablovi, cijevi i akumulatori, čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Otok, Županja, Vukovar-2) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Stari Jankovci).