Prvi izliječeni Vukovarac od COVID-19, gradske vlasti zadovoljne ponašanjem građana

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Sukladno zaključcima Vlade, od ponedjeljka Vukovarci će se ponovno moći voziti javnim gradskim prijevozom te pohoditi gradsku knjižnicu i muzeje kao i trgovine izvan trgovačkih ventara, najavio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček.

“Moram pohvaliti moje sugrađane što se odgovorno ponašaju i unatoč ovako lijepom vremenu ostaju u svojim domovima”, kazao je Pavliček na konferenciji za novinare ocjenivši kako je upravo zbog samodiscipline građana u Vukovaru mali broj zaraženih osoba.

Naveo je kako je u gradu Vukovaru od COVID-19 izliječena jedna, a pozitivne su i dalje još dvije osobe dok se u samoizolaciji nalaze 73 osobe od kojih je 28 stranih državljana.

U COVID-19 ambulanti u Borovu naselju dnevno se testira deset do dvanaest osoba među kojima prednjače djelatnici domova za starije i nemoćne čime se pokušava onemogućiti ulazak virusa u te ustanove. Pavliček je ujedno uputio apel liječnicima obiteljske medicine da daju uputnice djelatnicima za starije i nemoćne za testiranje na COVID-19.

Kazao je i kako će građani o načinu provedbe mjera relaksacije koje na snagu stupaju od ponedjeljka, biti dodatno obavješteni.