Na groblju u Borovu pronađen pravi arsenal naoružanja skriven u grobnici

Foto: PU Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske županije izvijestila je o pronalasku veće količine naoružanja zaostaloga iz Domovinskoga rata. Oružje je pronađeno na groblju u Borovu, u grobnici osobe koja je preminula 1945. godine.

Policija navodi kako je djelatnik komunalne tvrtke dojavio policiji o pronalasku naoružanja poslije čega je policijski službenik za protuekspolzijsku zaštitu na mjestu pronalaska iskopao 4 automatske puške („kalašnjikov“), 3 poluautomatske puške, 2 puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, 500 grama plastičnog eksploziva, 3 protuoklopne mine, 9 upaljača za protuoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti i više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

„Oružje, streljivo i minsko-eksplozivne naprave izuzeli su djelatnici protueksplozijske zaštite te će naknadno biti uništeni. O događaju je izvješćeno Državno odvjetništvo u Vukovaru, navode iz PU Vukovarsko-srijemske“, stoji u priopćenju policije.

 Iz PU podsjećaju sve građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku te stoga pozivaju građane koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije.