Provaljeno u pomoćnu prostoriju županog ureda u Starim Mikanovcima, zabilježen požar i nekoliko prometnih nesreća

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Prema navodima iz redovitog izvjeđća PU Vukovarsko – srijesmke tijekom noći 14./15. studenog provaljeno je u pomoćnu prostoriju župnog ureda u Starim Mikanovcima iz kojeg nije ništa otuđeno. Policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U kasnim večernjim satima 15. studenog izbio je požar na dimnjaku obiteljske kuće 73-godišnjakinje u Vinkovcima. Kroz otvor na dimnjaku vatra je zahvatila unutrašnjost prostorije na katu susjedne obiteljske kuće, vlasništvo 61-godišnjakinje, kroz koju također prolazi isti dimnjak. Pripadnici JVP Vinkovci ugasili su požar. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Policijski službenici u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara obavili su očevid u jutarnjim satima 16. studenog. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara samozapaljenje dimnjaka.

„S obzirom da kreće sezona grijanja upozoravamo građane da pregledaju i očiste dimnjake, ali ne sami nego da to učine ovlašteni dimnjačari, te da u blizini dimnjaka na tavanskom prostoru ne drže zapaljive tvari kao što su kartonske kutije, drveni predmeti i sl. Također u blizini peći koje isijavaju toplinu ne smiju se držati zapaljive tvari i takve peći se obavezno moraju povremeno nadzirati. Prilikom loženja peći na kruta goriva ne smiju se koristiti zapaljive tekućine za lakše paljenje niti improvizirani dimovodi, a zapaljive tvari potrebno je koristiti na ispravan način. Ostatke od gorenja kao što je pepeo i žar ne odlagati u posude izrađene od zapaljivih materijala, ili ako se odlažu na otvorenom prostoru potrebno je dobro provjeriti što se u blizini nalazi kako ne bi došlo do požara“, navode iz policije.

Tijekom proteklog tjedna, od 9. do 15. studenog, policijski službenici Protueksplozijske zaštite su preuzeli oružje, eksplozivna sredstva i streljivo koje su građani s područja Vukovarsko-srijemske županije u dva navrata anonimno predali, a radi se o sljedećem: jedna strojnica „ERO“ s dva pripadajuća spremnika, jedna ručna bomba M75, jedna improvizirana ručna bomba (ručne izrade) te 12 komada streljiva.

Tijekom vikenda, od 13. listopada do 15. studenog, evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene i tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U 11,10 sati 14. studenog u ulici Priljevo u Vukovaru, zbog nepropisnog kretanja vozilom kolnikom, 60-godišnja vozačica je izgubila nadzor nad osobnim automobilom pri čemu je vozilom sletjela s kolnika. U prometnoj nesreći vozačica i 67-godišnja putnica lakše su ozlijeđene.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Mohovu, Vrbanji i na graničnom prijelazu Tovarnik.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija je zabilježena kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila s prisutnošću alkohola 3,00 g/kg alkohola u organizmu, koji je smješten u posebne službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 33 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija nastavlja provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.