Gradonačelnik Bosančić primio Martina Jozića, pobjednika KUP-a Hrvatske u gađanju zračnim oružjem u disciplini pištolj

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Člana Streljačkog društva Vinkovci Martina Jozića, koji je nedavno osvojio prvo mjesto na finalu KUP-a Hrvatske u gađanju 10m ISSF zračnim oružjem, u seniorskoj konkurenciji, u gradskoj upravi primio je gradonačelnik Ivan Bosančić, poželjevši mu još puno uspjeha u streljaštvu.

“Sport je najbolji promotor grada Vinkovaca jer imamo uspjeha na svim poljima. Gdje god se natječemo naši natjecatelji ostvaruju velike uspjehe i pomažu u tome da se ime našega grada čuje diljem Hrvatske, ali i Europe i svijeta“, kazao je tom prigodom gradonačelnik Bosančić.

Po riječima Martina Jozića, nadao se ulasku u finale, ali ne i osvajanju KUP-a.

Ova medalja mi je poticaj za daljnji rad, a očekujem nastup s reprezentacijom u Europskoj ligi ili na Europskom Kupu“, kazao je Jozić iza kojega su se na finalu KUP-a održanom u Rovinju plasirali puno iskusniji hrvatski strijelci.

Primanju su nazočni bili i predsjednik SD Vinkovci Damir Rapčan te otac i trener Martina Jozića, Zvonimir Jozić.

“Nakon 10 medalja u mlađim kategorijama, konačno je osvojio zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji i to je za nas veliki uspjeh. Možda se nismo nadali tome, ali rezultati koje je imao zadnjih godina pokazuju da je i to moguće dostići“, kazao je Zvonimir Jozić.

Kup Republike Hrvatske je najmnogobrojnije natjecanje u streljaštvu. U konkurenciji zračnog pištolja- žene, slavila je ekipa iz SD Dalmacija Cement, Solin. Pojedinačno zlato osvojila je Matea Omazić iz istog kluba. U konkurenciji zračnog pištolja- muški ekipno su prvo mjesto osvojili Građansko streljačko društvo Osijek 1784, a pojedinačno je slavio Martin Jozić iz SK Vinkovci.  U konkurenciji zračna puška- žene, uvjerljivo su pobjedu odnijele SK Dalmacija Cement iz Solina, a pojedinačno reprezentativka iz SK Lokomotiva, Riječanka Snježana Pejčić. U konkurenciji zračna puška- muški ekipno su uvjerljivu pobjedu odnijeli SD Dalmacija Cement iz Solina, a iz istog kluba je pojedinačnu pobjedu odnio reprezentativac Petar Gorša.