Na području Vukovara 11 zaraženih korona virusom, među zaraženima i malodobno dijete

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema navodima Stožera civilne zaštite Grada Vukovara na području grada je s danom 11. srpnja 2020. godine 11 osoba pozitivnih na koronavirus. Od toga broja je jedno malodobno dijete dok je za 64 osobe na području grada Vukovara propisana mjera samoizolacije.

„Apeliramo na građane da se strogo drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a posebno onih mjera i odluka koje na snagu stupaju od ponedjeljka, 13. srpnja 2020. godine te da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja“, navode iz Stožera.

Pojašnjavaju kako su od 13. srpnja 2020. godine građani dužni pridržavati se: nužnih mjera obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije i to u zdravstvenim ustanovama, u javnom prijevozu, u trgovačkim objektima te zaposlenici u ugostiteljskim objektima, kao i nužnih mjera za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika koje obuhvaćaju obaveznu prijavu okupljanja nadležnim službama, obaveznu pisanu evidenciju sudionika i  obavezno držanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a.

Mole građane da, ukoliko primijete neke od simptoma koronavirusa, odmah nazovu svoga liječnika ili epidemiološku službu te im opišu svoje stanje i detaljno slijede njihove upute.  Dežurna ambulanta u Borovu naselju i dalje je aktivna za potencijalne bolesnike s COVID-om-19 u kojoj je na raspolaganju liječnički tim od 8-12 sati, a nalazi se u Ulici Blage Zadre 3.