Provaljeno u osobni automobil u Vukovaru iz kojega je otuđena torbica s dokumentima, bankovnim karticama i novcem

Foto: Pixabay/Kris

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je tijekom noći, 5./6. rujna, u Vukovaru provaljeno u osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka, koji je u vlasništvu 30-godišnjaka, iz kojeg je otuđena torbica s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja protiv kojeg će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Povodom XI. Dana udruga u Lovasu, u subotu, 4. rujna, policijski službenici Postaje granične policije Tovarnik proveli su preventivno-edukativne aktivnosti s ciljem zaštite svih građana, sudionika u prometu, a posebice onih najmlađih i najugroženijih – djece. Njihovo poznavanje prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito. Uoči početka školske godine kada se redovito provodi akcija „Poštujte naše znakove“, policijski službenici su upoznavali djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, te im dijelili prigodni promidžbeni materijal.

Temeljem Odluke Vijeća za prevenciju kriminaliteta „Srijem“ provedena je anketa o subjektivnom osjećaju sigurnosti građana dobrovoljnim popunjavanjem Upitnika, čiji rezultati će biti korišteni u daljnje unaprjeđenje rada policije i suradnje s građanima.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar).