„Learn & Lead iskustvo za učilište budućnosti

Foto: POU Vinkovci

VINKOVCI, S novim ljetom Pučko otvoreno učilište Vinkovci krenulo je u posljednju fazu mobilosti  u sklopu svog Erasmus+ KA1 projekta ʺNadogradnja za učilište 21. stoljeća kroz Learn&Leadʺ. Nastavak dalje realizacije projekta proveli su u obliku „job shadowing-a“  i preostalog bloka edukacija. Stručni tim Pučkog otvorenoga učilišta Vinkovci, sastavljen od ravnatelja, voditeljice nastave i nastavnice, dobio je priliku tjedan dana pratiti slovačke kolege u školi-partneru „Harmony Academy“ iz Trnave u svakodnevnom radu od promatranja samog nastavnog procesa do administrativnog vođenja škole. Ova praksa nadopunjuje blok edukacija u kojem se stručni tim obrazovao proteklo ljeto u sklopu Erasmus+ mobilnosti.

„U Slovačkoj sam stekla dragocjeno iskustvo primjera dobre prakse s mnoštvom novih ideja i inspirativnih metoda poučavanja. Načini vođenja tima i stilovi leadershipa su bile teme koje su me posebno zanimale i krećemo ih primjenjivati i u našem timu već ove jeseni“, rekla je voditeljica nastave Danijela Čengić.

Dodatni novi blok edukacije predviđen projektom pohađala je i koordinatorica projekta ujedno nastavnica učilišta. Spajanjem teorije i prakse tim Pučkog otvorenoga učilišta  Vinkovci spremno nastavlja s razvojem besplatnog pilot tečaja s kojim su započeli već početkom ljeta, a koji će kroz jezično učenje pomoći i razvoju lokalnog turizma. Predviđeno vrijeme za izradu pilot tečaja je 2 mjeseca, dok je u dogovoru s lokalnim partnerima sama izvedba predviđena za studeni i prosinac 2021. godine. U tečaj, čiji je primarni cilj jezično usavršavanje za nadolazeće turističke sezone, biti će uključeni licencirani turistički vodiči s područja gradova Vinkovaca i Vukovara. Prijave za tečaj su otvorene i Pučko otvoreno učilište Vinkovci i ovom prilikom poziva sve zaintersirane turističke vodiče da se prijave na brojeve 414 911 ili 095 913 4882.

Projekt je službeno započeo s provedbom 1. kolovoza 2020. godine i u potpunosti se sufinancira iz EU fonda.