Provale u obiteljske kuće dovršena kriminalistička istraživanja u dva slučaja “Krivotvorenje isprave”

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, U redovitom policijskom priopćenju PU Vukovarsko – srijemske navodi se kako su tijekom jučerašnjeg dana, 25. listopada, policiji prijavljene dvije provale u obiteljske kuće, od kojih je jedna u pokušaju. Nepoznati počinitelj je u razdoblju od 18. kolovoza do 25. listopada iskoristio odsutnost 57-godišnjakinje te iz njene obiteljske kuće u Andrijaševcima otuđio više komada nakita, čime je prema vlastitoj procjeni oštećena za nekoliko desetaka tisuća kuna. U drugom slučaju, koji se zbio u razdoblju od 18. do 25. listopada, nakon neuspjelog pokušaja provale u stambeni prostor obiteljske kuće u Vukovaru, nepoznati počinitelj provalio je u podrumske prostorije iz kojih nije ništa otuđio, dok je provaljivanjem 36-godišnjoj vlasnici počinjena manja materijalna šteta. Policija traga za počiniteljima protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Teška krađa“.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su dva kriminalistička istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“.

Jučer, 25. listopada u 21,45 sati na autocesti Zagreb – Lipovac policijski službenici zaustavili su teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka. Prilikom kontrole, vozač je policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu vozačku dozvolu Bosne i Hercegovine, dok osobnu iskaznicu nije imao kod sebe. Priveden je u prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je utvrđeno kako se radi o 20-godišnjaku iz Zagreba. Protiv 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te prekršajni nalog za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a uručen mu je i obavezni prekršajni nalog jer nije kod sebe imao osobnu iskaznicu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ provedeno je kriminalističko istraživanje i nad 29-godišnjakom iz Županje koji je na svoj osobni automobil stavio nepripadajuće njemačke registarske pločice te takvim vozilom upravljao na području Republike Hrvatske. Registarske pločice su privremeno oduzete, a protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće. U prometnim nesrećama u Vinkovcima i na cesti Drenovci – Posavski Podgajci ukupno su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je u prometnoj nesreći u Lovasu nastupila samo materijalna šteta.