Provala u Privlaci, 8 promentih nesreća i niz prekršaja u prometu

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko -srijemske izvijestili su kako je preko vikenda, 26./27. Ožujka, provaljeno u obiteljsku kuću u Privlaci gdje je iz pomoćne prostorije kuće nestalo više ručnih uređaja za stvaranje tetovaža te je iz garaže nestala i jedna ručna strojna brusilica. Policija je provela očevid, biti će proslijeđena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe te se poduzimaju izvidi radi pronalaska počinitelja i nestalih predmeta. Oštećeni 35-godišnjak iz Privlake je prijavio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom vikenda, od 26. do 28. ožujka 2021. godine dogodilo se 8 prometnih nesreća. Prometna nesreća sa povrijeđenom osobom dogodila se u Vukovaru zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila u prometnom taku pri čemu su tri osobe ozlijeđene. U Ivankovu, upravljajući biciklom nogostupom, 65-godišnja vozačica pri padu zadobila je tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Drenovcima, Rokovcima, Brđadinu, Vukovaru i u Nijemcima dvije.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,67 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjeg vozača u Tovarniku koji je i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 68 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2 kod Bobote, 29 prekršaja.   

Jučer u nedjelju je 28. ožujka 2021. godine prilikom nadzora prometa na autocesti Zagreb-Lipovac u prekomjernom prekoračenju dopuštene brzine kretanja zatečena su tri stranca.

Naime, na dijelu autoceste gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km/h (naspram Babine Grede), 35-godišnji državljanin Republike Kosovo je upravljao osobnim automobilom „BMW“ njemačkih registarskih oznaka brzinom od 212 km/h.

Također je na dijelu autoceste gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km/h (naspram Županje), 25-godišnji austrijski državljanin je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“ austrijskih registarskih oznaka vozio brzinom od 207 km/h.

Naposljetku je istog dana na dijelu autoceste gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km/h (spram Babine Grede) 47-godišnji državljanin Republike Kosova koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“ njemačkih registarskih oznaka brzinom od 189 km/h.

Navedenim strancima su uručeni prekršajni nalozi na iznos od 5.000 kuna te su im izrečene zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.