Od 1. siječnja za Vukovarce besplatan ulaz u Muzej vučedolske kulture

Foto: N.N.

U prvim danima Nove godine čekaju nas brojne promjene, a jedna lijepa dolazi iz Muzeja vučedolske kulture. Naime, od 1. siječnja ulaz u muzej za sve Vukovarce je besplatan, a dovoljno je samo predočiti osobnu iskaznicu kao dokaz o prebivalištu.

“Kroz sedam godina od osnutka muzeja, posjetio nas je veliki broj sugrađana pa im na ovaj način želimo zahvaliti što nas podržavaju. Također, Vukovarci posjećuju muzej zajedno sa svojim gostima te su tako najbolji #ambasadorikulture i promotori svoga grada”, navode iz muzeja dodajući kako je Muzej vučedolske kulture od otvorenja 30. lipnja 2015. godine posjetilo više od 500 tisuća posjetitelja, što Vučedol čini jednom od najposjećenijih muzejskih ustanova u Hrvatskoj na što smo iznimno ponosni.

“Želimo da Vukovarci upoznaju baštinu područja u kojemu žive, postanu svjesni značenja i važnosti vučedolske kulture za europsku civilizaciju i budu ponosni na svoje korijene, a upravo Muzej, kao ponosni nositelj Oznake europske baštine pronosi te zajedničke vrijednosti te zbog toga s radošću pozivamo sve Vukovarce da nas posjete”, poručuju iz Muzeja vučedolske kulture.