Tijekom novogodišnjeg vikenda 11 prometnih nesreća

Foto: Pixabay

Tijekom novogodišnjeg vikenda, od 30. prosinca 2022. do 1. siječnja 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih osam prometnih nesreća s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 30. prosinca oko 14,20 sati u Vinkovcima 21-godišnja vozačica osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka oduzela je prednost prolaska na raskrižju uslijed čega je došlo do bočnog sudara s osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 70-godišnji vozač. U prometnoj nesreći vozači su lakše ozlijeđeni.

Istog dana, oko 17,10 sati u Đurićima 56-godišnji vozač osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka, s prisutnošću alkohola u organizmu (1,39 g/kg), na ravnom cestovnom potezu naletio je na 45-godišnjeg pješaka koji se kretao uz desni rub kolnika u istom smjeru. U prometnoj nesreći, pješak je lakše ozlijeđen.

U subotu, 31. prosinca oko 21,00 sati u Slakovcima 60-godišnji vozač bicikla s prisutnošću alkohola u organizmu (1,98 g/kg) kretao se kolnikom i gubitkom ravnoteže pada s bicikla na kolnik. U prometnoj nesreći zadobio je lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli pet vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,1 g/kg zabilježena je kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila u Babinoj Gredi. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, dva vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno po „4 ubojice u prometu“ – upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštena brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Pozivamo vozače da prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti, stanju kolnika i gustoći prometa.