Provala Mirkovcima, dvije prometne nesreće s dvije ozlijeđene osobe

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna teška krađa provaljivanjem i dvije krađe. Kako navode iz PU 60-godišnjak iz Vinkovaca prijavio je kako je u razdoblju od 25. veljače do 1. ožujka u Mirkovcima provaljeno u nenastanjenu obiteljsku kuću iz koje je otuđeno nekoliko drvenih vrata te veća količina drvene građe, ukupne vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Prema prijavi lovočuvara, u razdoblju od 26. veljače do 2. ožujka na šumskom predjelu Gorica kod Otoka nepoznati počinitelj(i) je s prethodno usmrćene košute isjekao i otuđio meso, dok su na mjestu događaja ostale kosti. Policija je obavila očevid, dok će materijalna šteta biti poznata po zaprimljenom odštetnom zahtjevu Hrvatskih šuma. Protiv počinitelja policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Postupajući po odštetnom zahtjevu komunalnog trgovačkog društva u Gunji, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Gunje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Krađa i Oštećenje tuđe stvari. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 47-godišnjak oštetio vodovodni sat u dvorištu obiteljske kuće u Gunji te vratio brojčanik potrošenih kubika vode s ciljem umanjenja stvarno potrošene kubikaže vode. Time je oštetio komunalno trgovačko društvo za iznos od nekoliko tisuća kuna. Protiv 47-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za kaznena djela Krađa i Oštećenje tuđe stvari nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe ozlijeđene.

Oko 6,45 sati 2. ožujka u blizini Mirkovaca 19-godišnja vozačica osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka je, uslijed naglog skretanja vozila ulijevo na zemljanu površinu, izgubila nadzor nad upravljačem te sletjela vozilom u desni cestovni kanal. Prilikom upravljanja vozilom nije koristila sigurnosni pojas te je pri udaru lakše ozlijeđena. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 19-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog. Istog dana oko 9,50 sati u Otoku 78-godišnjak iz Otoka je, upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola u organizmu (0,29 g/kg), oduzeo prednost prolaska i udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 66-godišnjak iz Otoka. U prometnoj nesreći 78-godišnjak je teže ozlijeđen, što je utvrđeno u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Zbog počinjenog prekršaja kojim je uzrokovana prometna nesreća, o prometnoj nesreći slijedi obavijest nadležnom državnom odvjetništvu