PRONI Centar Vukovar u listopadu provodi kampanju “Time to move”

Foto: Pixabay

PRONI Centar za socijalno podučavanje/Info-centar za mlade Vukovar kao Eurodesk multiplikator tijekom listopada provodi kampanju „Time to move“ s ciljem organiziranja događanja na kojima će eurodeskovi multiplikatori upoznati i besplatno informirati mlade o dostupnim programima koji promiču mobilnost i volontiranje .

Ovom prigodom PRONI Centar za socijalno podučavanje, ured Vukovar organizira nekoliko događanja za mlade kroz mjesec listopad:

  • Info točke koje informiraju mlade o kampanji Time to Move i nadolazećim aktivnostima (postavljene u 4 srednje škole, Veleučilište Lavoslav Ružička i Studenstki dom Leopold Vukovar).
  • Putujuća informativka“ u Strukovnoj školi Marko Babić, Vukovar – 14.10. u 11,00 sati
  • Time to move družionica“ u Info centru za mlade Vukovar – 11.10. u 17,30 sati
  • Putujuća informativka“ u Srednjoj školi Dalj – 14.10. u 11,00 sati

Na svim aktivnostima u okviru kampanje mladi će saznati više o Eurodesku, multiplikatorima Eurodeska te mogućnostima za mobilnost koje im se nude u okviru programa Erasmus Plus i Europske snage solidarnosti – mogućnosti za individualno volontiranje, stažiranje, obrazovanje i rad s mladima u inozemstvu.

Glavna je svrha kampanje doprijeti do mladih osoba u dobi od 15 do 30 godina, prvenstveno onih u manjim sredinama te onih kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske Unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada da uz pomoć nekog od programa lakše pronađu svoje mjesto u društvu te unaprijede svoje vještine i kompetencije, navode iz vukovarskog PRONI Centra.