Projektom “Vinkovci za plivanje” na bazenima 360 osnovnoškolaca

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gradske vlasti Vinkovaca u suradnji s Dvoranskim plivalištem Lenije i Vinkovačkim plivačkim klubom započele su s provedbom projekta “Vinkovci za plivanje”, u sklopu kojeg će u naredna dva mjeseca na bazenima u Lenijama biti organizirana škola plivanja za ukupno 360 učenika 3. razreda vinkovačkh osnovnih škola.

Predstavljajući projekt, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić kazao je kako sve troškove provedbe snosi Grad Vinkovci te je za učenike i njihove roditelje obuka besplatna.

 “Prepoznajući značaj koji bavljenje sportom, u ovom slučaju plivanje, ima za razvoj naše djece, Grad Vinkovci u cijelosti će pokriti troškove projekta”, kazao je Šokičić.

Sam program sadrži 20 školskih sati obuke, a provodit će se kroz 10 dolazaka učenika u trajanju od po dva školska sata. Pored obuke neplivača, programom je obuhvaćeno i korektivno plivanje te poduka leđne tehnike plivanja, naveo je direktor Periske d.o.o Željko Ilić.

Po riječima predsjednika Vinkovačkog plivačkog kluba Tomislava Šarića osim što doprinosi razvoju djece, projekt “Vinkovci za plivanje” bitan je i za plivački klub jer iznjedrava buduće plivače i vrhunske sportaše u plivanju.