Koncert klapa za potrebe liječenja Maše Čuvalo i Vasilija Sentivanca

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Pod nazivom „Dalmacija na obali Dunava“ u Hrvatskom domu u Vukovaru proteklog vikenda održan je koncert na kojem su nastupile klape Elektrodalmacija iz Splita i Cambi iz Kaštel Kambelovca, uz klavirsku pratnju prof. Tončija Tranfića. Kobcert je bio humanitarnoga karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje Maše Čuvalo i Vasilija Sentivanca. Radi se o dvoje mladih Vukovaraca kojima je jedina nada za izlječenje liječenje u inozemstvu. Maša ima 13 mjeseci i boluje od teške bolesti bubrega. Jedino rješenje je transplantacija bubrega u inozemstvu za koju je potrebno osigurati oko 50 tisuća eura. Vasilije Sentivanac ima 18 godina i boluje od leukemije. Trenutno se nalazi na liječenju u Njemačkoj gdje čeka transplantaciju koštane srži za što je potrebno 100 tisuća eura. Tihomir Lasić iz klape Elektrodalmacije rekao je kako je ovaj koncert poseban trenutak je pjevaju za potrebe liječenja bolesne djece u inozemstvu.

„Vukovarci nekoliko puta godišnje imaju priliku slušati klape. Ipak, ovaj je koncert zauzeo posebno mjesto jer je imao humanitarni karakter. Raduje me što se okupio veliki broj ljudi i vjerujem da je humanitarni aspekt koncerta jedan od razloga velikog odaziva publike“, rekla je ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić.

Organizatori koncerta bili su Grad Vukovar i Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom dok je pokrovitelj koncerta bila Hrvatska elektroprivreda.