Projekt Vukovar: Na području grada Vukovara i općina Borovo i Bogdanovci započeli radovi na kanalizacijskim priključcima

Foto: Vodovod grada Vukovara

Radovi na Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara slijede zadane rokove. Potpisana su tri nova ugovora u radovima, kojima je ugovoreno izvođenje radova kanalizacijskih priključaka.

U sklopu Projekta Vukovar, odnosno Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara uspješno je dovršena još jedna etapa. Vodovod grada Vukovara je izvijestio da su odabrane tvrtke koje će izvoditi radove na kanalizacijskim priključcima na području grada Vukovara i općina Borovo i Bogdanovci.

Riječ je o postupku javne nabave koji je proveden u skladu s propisima EU-a i u skladu sa zakonodavstvom Republike Hrvatske.

Odabrani izvođači prema grupama natječaja:

GRUPA 1: Izvođenje radova kanalizacijskih priključaka u naselju Borovo -1. dio

IZVOĐAČ: 3D GRADNJA, obrt za graditeljstvo, Vukovar

VRIJEDNOST RADOVA: Ukupna cijena radova (bez PDV-a): 3.745.080,00 kn

OKVIRNI BROJ PRIKLJUČAKA: 927 Komada

ROK IZVOĐENJA RADOVA: 12 mjeseci

GRUPA 2: Izvođenje radova kanalizacijskih priključaka u naselju Borovo – 2. dio

IZVOĐAČ: T.A.F. GRADITELJSTVO d.o.o., , Vukovar

VRIJEDNOST RADOVA: Ukupna cijena radova (bez PDV-a): 3.686.760,00 kn

OKVIRNI BROJ PRIKLJUČAKA: 931 Komad

ROK IZVOĐENJA RADOVA: 12 mjeseci

GRUPA 3: Izvođenje radova kanalizacijskih priključaka u gradu Vukovaru, naselju Lipovača i naselju Bogdanovci

IZVOĐAČ: CROCUS d.o.o., Osijek

VRIJEDNOST RADOVA: Ukupna cijena radova (bez PDV-a): 1.356.000,00 kn

OKVIRNI BROJ PRIKLJUČAKA: Bogdanovci 280 komada, Lipovača 71 komad, Vukovar 81 komad

ROK IZVOĐENJA RADOVA: 10 mjeseci

Sveukupna ugovorena cijena radova je 8.787.840,00 kn bez PDV-a, a svi izvođači su 16.8.2022.godine uvedeni u posao. Očekujemo da će se i samo izvođenje radova odvijati po planu i da će kućanstva u predviđenom roku biti priključena na sustav odvodnje. Podsjećam da će završetkom ove komponente projekta Projekt Vukovar biti zaokružen kao jedna cjelina u sklopu koje će građani grada Vukovara i partnerskih općina Bogdanovci, Borovo i Trpinja dobiti mrežu vodoopskrbe i odvodnje koja će čak premašiti stroge regulatorne zahtjeve, a završetkom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda ispuniti ćemo i Direktivu o pročišćavanju otpadnih voda EU-a“, izjavili su iz Vodovoda grada Vukovara.

Projekt Vukovar je započeo 2015. godine, a predviđeni rok za dovršetak radova je kraj 2023. godine. Projekt je vrijedan 361.912.515 kuna, a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda Europske unije u iznosu od 255.569.632,00 kn, što iznosi oko 70 posto ukupnog projekta. 12% Projekta je financirano sredstvima Republike Hrvatske, 12% izdvajaju Hrvatske vode i s 3,6% udjela sudjeluju jedinice lokalne samouprave.

Sadržaj članka je nastao u suradnji s Vodovodom grada Vukovara i sufinanciran je od strane Kohezijskog fonda Europske unije. Sadržaj članka je isključiva odgovornost Vodovoda grada Vukovara.

Promo