Prodavačima na vinkovačkoj tržnici uručeni certifikati koji kupcima jamče da kupuju domaći proizvod hrvatskog sela

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Na Gradskoj tržnici Vinkovci gradonačelnik Ivan Bosančić uručio je danas certifikate “Proizvodi hrvatskog seljaka” poljoprivrednim proizvođačima koji su ispunili uvjete za njegovo dobivanje, a koji kupcu jamči da je kupio domaći seljački proizvod.

“To je jedan od načina kako bismo upoznali kupce s podrijetlom onoga što se prodaje na tržnici. Certifikat je potvrda izvornosti i mislim da je to dobra ideja kroz koju možemo doprijeti do domaćih proizvođača. Uvidjeli smo , kroz vrijeme COVID-a i probleme koje smo imali, koliko je važno imati svoje proizvode. Ovako i potičemo naše proizvođače iz grada i prstena oko Vinkovaca kako bi  građanima, kupcima vinkovačke tržnice, ponudili što kvalitetnije proizvode,” istaknuo je prilikom obilaska tezgi i uručivanja certifikata gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Svrha certificiranja je da proizvođači na Gradskoj tržnici mogu na prodaju nuditi proizvode koje su sami proizveli, a certifikat i oznaka jamče potrošačima kako je kupljen proizvod domaći. Pravo na certificiranje imala su poljoprivredna gospodarstva koja proizvode i prodaju vlastite proizvode te koriste tržno mjesto na Gradskoj tržnici Vinkovci s ciljem promocije domaćih proizvoda.

GTG Vinkovci i Udruga hrvatskih tržnica ove godine po četvrti put sudjeluju u provedbi projekta „Certificirana seljačka tržnica“, u sklopu kojeg je povjerenstvo posjetilo i certificiralo 57 poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode prodaju na vinkovačkoj tržnici.