U vinkovačkom MO Centar dovršeni radovi na uređenju šetnice uz dječje igralište

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovčani koji žive u ulici Antuna Mihanovića i okolnim stambenim zgradama duž Starčevićeve pa i Lapovačke ulice, od danas su na raspolaganje dobili novouređeni prostor između Konzuma i jesenas, sagrađenog dječjeg igrališta u čije je uređenje uloženo nešto više od milijun kuna.

“Ovom prostru u centru grada gravitira negdje oko pet i pol tisuća ljudi. Kada smo krenuli s izgradnjom dječjeg igrališta i uređenjem javnog prostora nismo mislili da će trebati toliko vremena i sredstava. Na kraju mislim da je ispalo prekrasno. Još nedostaju klupe i koševi za smeće, ali i to će vjerujem sutra biti postavljeno. Građani MO Centar dobili su sada jedan ugodan prostor, ali ne sam o oni nego i ostali građani koji gravitiraju ovom prostoru.”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je u društvu predsjednika MO Centar Ivana Kubičeka večeras i obišao novouređeni prostor.

Po njegovim riječima, projekti poput ovoga su projekti koji gradu daju dušu.

“Zahvalni smo gradskoj upravi, kao i svim stanovnicima ovog djela grada koji su imali strpljenja za vrijeme trajanja radova.Ovo bio pun pogodak, što pokazuje i veliki broj djece, mladih i roditelja koji dolaze na ovo igralište, a ova nova šetnica čini jednu modernu cjelinu kakvu centar grada i zaslužuje.”, rekao je Kubiček.

Mališane, a i one malo veće, koji su se večeras zatekli na dječjem igralištu, gradske vlasti počastile su sladoledom, a nije izostao niti među djecom uvijek rado viđeni klaun.