PROANIMA.kreativka: “Grad te poziva na rođendan”

VUKOVAR, Proteklog vikenda u Park-šumi Adica održan je animacijski program za djecu pod nazivom „Grad Vukovar te poziva na rođendan“ u organizaciji Udruge PROANIMA.kreativka i Grada Vukovara, a u središtu pozornosti sudionika bila je velika dekorativna torta na tri kata u bojama grada.

„Ideja nam je bila napraviti nešto novo, veliko i atraktivno. Torta je simbol rođendanske zabave, kao i baloni koje smo postavili uz tortu, a svojom veličinom i dostupnim ulaskom u tortu htjeli smo pokazati kako su svi dobrodošli i potaknuti na zajedništvo djecu našega grada“, rekla je organizatorica ovog programa, predsjednica udruge PROANIMA.kreativka Roberta Rajić.

Djeca su mogla igrati razne igre koje se igraju u prirodi, od graničara, bacanja potkove, skakanja u vrećama, gumi-gumija i druge kroz koje su ih vodile brojne volonterke koje su se prijavile udruzi kako bi doprinijele animaciji djece.

„Zalaganje naše udruge su kreativni programi za djecu pa time i osmišljavanje sadržaja koji će djecu maknuti od ponude današnje tehnologije koja ih čini sve više asocijalnima. Igrama u prirodi odnosno našom Olimpijadom starih sportova djeci smo htjeli pokazati kako su se igrali naši stari i koliko je to zabavno i kvalitetno. Najveći interes su pokazali za ljudskim „Čovječe, ne ljuti se“ i igrom „Graničar“ koja je vrvila djecom do samoga kraja“, dodaje dopredsjednica udruge Maria Lepur.

Organizatori su dječju igru i zabavu kratko prekinuli kako bi djecu okupili i s njima u svijet poslali poruku ljubavi prema gradu. Okupljena djeca su dobila bijele balone s ispisanom porukom „Volim Vukovar!“ koje su u isti trenutak uz glasnu izgovorenu poruku pustila u zrak.

ĐURO KARALIĆ